Міненерговугілля знайде близько мільярда гривень на виплату зарплати і погашення боргів з неї

Міненерговугілля знайде близько мільярда гривень на виплату зарплати і погашення боргів з неї

Укрінформ
Міністерство енергетики та вугільної промисловості України знайде фінансові ресурси - біля мільярда гривень на виплату заробітної плати шахтарям і погашення боргів з неї у 2017 році.

Про це у четвер повідомили в профспілці працівників вугільної промисловості України, посилаючись на підсумки зустрічі 30 серпня міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика з головою Укрвуглепрофспілки Віктором Турмановим.

«За підсумками зустрічі міністр Ігор Насалик запевнив у подальшій активізації роботи керівництва і апарату міністерства з вирішення порушених профспілкою питань. Зокрема, міністерством будуть винайдені фінансові ресурси в необхідному обсязі на виплату заробітної плати і погашення боргів з неї у 2017 році, а також вжиті заходи із забезпечення необхідного фінансування в наступному році за відповідними бюджетними програмами», - йдеться у повідомленні.

У профспілці підкреслили, що першочергове завдання міністерства разом з урядом – це виплата у повному обсязі заробітної плати шахтарям та погашення наявних боргів з неї у вересні- грудні цього року, на що потрібно біля одного мільярда гривень бюджетних коштів.

Крім того зазначили, що керівництво Міненерговугілля повинно вжити практичні заходи щодо збільшення обсягу бюджетного фінансування у 2017 році, визначеного Програмою «Державна підтримка вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-