«Укрнафта» вимагає примусового виконання рішення суду щодо Держгеонадр

«Укрнафта» вимагає примусового виконання рішення суду щодо Держгеонадр

Укрінформ
ПАТ «Укрнафта» вчергове заявляє про нехтування Держгеонадрами судового рішення, яким службу зобов’язано продовжити на 20 років та видати «Укрнафті» три спеціальні дозволи на користування надрами. 

Про це повідомляється на сайті компанії.

"ПАТ «Укрнафта» повідомляє про зухвале нехтування Державною службою геології та надр України, очолюваною О.В. Кирилюком чинного судового рішення, яким службу зобов’язано продовжити на 20 років та видати ПАТ «Укрнафта» три спеціальні дозволи на користування надрами Заводівського, Коржівського та Козіївського родовищ. На зустрічі, яка відбулась 2 серпня у Держгеонадрах Олег Кирилюк повідомив представників ПАТ «Укрнафта» про те, що судові рішення щодо продовження строків дії спеціальних дозволів компанії будуть виконуватися службою виключно в примусовому порядку", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що виконавче провадження було відкрите 11 серпня, а Держгеонадрам надано 10 днів для добровільного виконання рішення суду.

"У зв’язку з фактичною відмовою центрального органу виконавчої влади добровільно виконувати судові рішення, ПАТ «Укрнафта» було змушено звернутись до виконавчої служби, за наслідками чого 11 серпня Відділом примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України відкрито виконавче провадження та надано Державній службі геології та надр 10 робочих днів для виконання рішення суду", - повідомили в "Укрнафті".

Читайте також: Укрнафта просить НАБУ "притягнути" керівництво Держгеонадр

Нагадаємо, що 31 серпня 2017 року ПАТ «Укрнафта» звернулось до Національного антикорупційного бюро України щодо притягнення в тому числі Олега Кирилюка до кримінальної відповідальності в порядку ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Нагадаємо також, що статтею 75 Закону України «Про виконавче провадження» передбачено, що у разі невиконання без поважних причин у встановлений виконавцем строк рішення, що зобов'язує боржника виконати певні дії, виконавець виносить постанову про накладення штрафу, зокрема на боржника - юридичну особу - 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та встановлює новий строк виконання. У разі ж повторного невиконання рішення боржником без поважних причин виконавець у тому самому порядку накладає на нього штраф у подвійному розмірі та звертається до органів досудового розслідування з повідомленням про вчинення кримінального правопорушення.

Пунктом 3 ст. 382 Кримінального кодексу України встановлена відповідальність за умисне невиконання постанови суду, що набрала законної сили службовою особою, яка займає відповідальне чи особливо відповідальне становище, або якщо заподіяно істотну шкоду охоронюваним законом правам і свободам громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам юридичних осіб, - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Відповідно до п. 3 приміток ст. 368 Кримінального кодексу України службовими особами, які займають особливо відповідальне становище, зокрема як-то передбачено у ст. 382 цього кодексу є, з-поміж іншого особи, посади яких згідно із статтею 6 Закону України «Про державну службу» належать до категорії «А».

Статтею 6 Закону України «Про державну службу» встановлено, що до посад державної служби категорії «А», серед іншого, належать посади керівників центральних органів виконавчої влади, які не є членами Кабінету Міністрів України, та їх заступників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-