Гройсман: Україна та Молдова мають план інфраструктурної інтеграції

Гройсман: Україна та Молдова мають план інфраструктурної інтеграції

Укрінформ
Україна та Республіка Молдова можуть стати надійним транзитним мостом між Азією та Європою завдяки вигідному географічному розташуванню і значному логістичному потенціалу.

Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час брифінгу за підсумками міжнародної транспортної конференції високого рівня, присвяченої розвитку транспортної інфраструктури, повідомляє Урядовий портал/

«У нас є великий план з точки зору інфраструктурної інтеграції», - сказав Гройсман

За його словами, Україна та Молдова мають вигідне географічне розташування і значний логістичний потенціал, який дозволяє обом державам бути надійним транзитним мостом між Азією та Європою, адже вони знаходяться на перехресті шляхів зі Сходу на Захід та з Півночі на Південь.

Читайте також: Гройсман наголосив на важливості уніфікації портових і митних процедур з партнерами

Гройсман зазначив, що єдині підходи й стандарти логістичних рішень - запорука розвитку торгівлі, залучення додаткового вантажопотоку, створення нових робочих місць і збільшення бюджетів різних рівнів.

Глава уряду Молдови Павло Філіп також підтримав ідею формування транспортної мережі Європа-Азія.

«Республіка Молдова розділяє погляди на рішення з транспортної політики. Інтеграція в транспортні коридори Європа - Азія важлива для наших країн», - сказав Філіп.  

Крім того, Гройсман нагадав, що розвиток дорожнього господарства, логістики, транспорту, транзитних перевезень - пріоритет роботи уряду України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-