Цифрова економіка здатна стрімко підвищити ВВП - Гройсман

Цифрова економіка здатна стрімко підвищити ВВП - Гройсман

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що Україні варто розвивати цифрову економіку, адже вона здатна стрімко підвищити ВВП країни.

Таку думку він висловив на своїй сторінці у Facebook. 

«Зроблено ще один важливий крок для розбудови цифрової економіки в Україні. Саме цифрова економіка є акселератором соціально-економічного життя суспільства у сучасному світі і здатна стрімко підвищити ВВП країни», - написав Гройсман.

Він нагадав, що саме Україна першою у світі запустила електронний державний аукціон на основі криптографічної технології blockchain.

«Саме ця технологія, що передбачає децентралізоване зберігання та захист інформації, може призвести до заміни класичних функцій банків, нотаріусів, навіть державних, знищити корупцію, забезпечити повну прозорість усіх процесів та дати величезну конкурентну перевагу країні», -зазначив Прем’єр-міністр.

За його словами, пілотний проект став дійсно проривним та інноваційним у масштабах всього світу для забезпечення повної прозорості найбільшого державного аукціону України (понад 4,5 млрд грн реалізованих активів).

Читайте також: Кабмін спростив держпідприємствам приєднання до ProZorro - Нефьодов

Як повідомлялося, у Києві 6 вересня відбулася презентація першої у світі системи аукціонів, яка використовує криптографичну технологію Blockchain. Нею стала українська державна система електронних торгів з заставленим майном (СЕТАМ), яка на цьому заході оголосила про ребрендинг - тепер свої послуги вона буде надавати під торговою маркою OpenMarket.

Перехід на блокчейн-технології зайняв 3 місяці, впровадження здійснювалося спільно з компанією BitFury, одним з провідних учасників ринку по роботі з криптотехнологіями. Використовуючи накопичений досвід, компанія створила відкритий екземпляр фреймворк для реалізації блочних рішень. Завдяки йому користувачі можуть перевірити будь-яку ставку в кожному з аукціонів у незалежного експерта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-