Кабмін спростив держпідприємствам приєднання до ProZorro - Нефьодов

Кабмін спростив держпідприємствам приєднання до ProZorro - Нефьодов

Укрінформ
Кабінет міністрів 6 вересня ухвалив постанову, яка дає “зелене світло” державним підприємствам, установам та організаціям на добровільне приєднання до Prozorro.Продажі.

Про це заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов під час брифінгу.

За його словами, офіційне затвердження “пілоту” - це новий етап у реформі системи продажу державних активів. 

“ProZorro стартувало з державних закупівель, потім ми перейшли до продажу активів збанкрутілих банків, і ось тепер - до продажу майна і права оренди держпідприємствами. При цьому ми йдемо тим самим шляхом, як і з закупівлями. Спочатку пілотний проект, залучення учасників на добровільній основі, відпрацювання процедур. А згодом - законодавче затвердження. Мій заклик до всіх державних і комунальних підприємств: не зволікайте, скористайтеся можливістю випробувати всі переваги системи. Ми зі свого боку зробили приєднання максимально простим”, - розповів він.

Читайте також: ProZorro запроваджує ризик-індикатори, щоб відсіювати "аномальні закупівлі"

Як і у випадку з державними закупівлями, пілотний проект "ProZorro.Продажі" реалізується за підтримки фонду Western NIS Enterprise Fund (WNISEF). 

Нагадаємо, до указаного рішення Кабміну відсутність нормативно-правової основи для підключення до системи ProZorro.Продажі не давала можливості державним підприємствам почати продавати більш прозоро.

Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) – перший в Україні та Молдові регіональний фонд прямих інвестицій з капіталом 150 млн доларів США, заснований за фінансування уряду США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Фонд має понад 20 років досвіду успішного інвестування у підприємства малого та середнього бізнесу. Загалом, фонд інвестував 168 млн доларів США у 118 компаній із приблизно 25 000 працівників та зробив можливим залучення 1,5 млрд доларів в компанії України та Молдови. З 2015 року Фонд реалізовує програму технічної допомоги в Україні та Молдові на загальну суму $35 млн, основними елементами якої є сприяння експорту, місцевий економічний розвиток, соціальне інвестування та економічне лідерство. WNISEF фінансує інноваційні, високоефективні програми, що спрямовані на здійснення реформ та змінюють життя звичайних людей в Україні та Молдові. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-