ProZorro запроваджує ризик-індикатори, щоб відсіювати

ProZorro запроваджує ризик-індикатори, щоб відсіювати "аномальні закупівлі"

Укрінформ
Система ризик-індикаторів ProZorro дозволяє в автоматичному режимі виявляти закупівлі, у яких потенційно є порушення норм та принципів Закону “Про публічні закупівлі”. 

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

«30 серпня 2017 запрацювала система ризик-індикаторів ProZorro. Вона дозволяє в автоматичному режимі виявляти закупівлі, у яких потенційно є порушення норм та принципів Закону “Про публічні закупівлі”. На початковому етапі розпочато обрахунок 16 показників, які сигналізують про ризики. В перспективі таких буде понад 60», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: ProZorro успішно бореться з найбільш поширеними порушеннями - Нефьодов

У Мінекономрозвитку зазначають, що серед критеріїв, які відслідковує система: аномальна економія (понад 60%), робота постачальника тільки з одним замовником, не деталізоване тендерне оголошення, надмірно велика кількість лотів в одній закупівлі та інші. Відображення інформації системи відбувається в реальному часі. Вже зараз можна побачити візуалізацію, яка надає інформацію по ТОП-замовниках в системі. Для прикладу, станом на сьогодні система відзначила, що у Рівненської АЕС ознаки ризику мають 884 з 1334 закупівель, у філії “Магістральні нафтопроводи “Дружба” ПАТ “Укртранснафта” 851 - з 2047, у Запорізької АЕС 752 з 1143. Також система відзначила, що найбільш поширеними ризиками є  “Переможець незначно змінював ціну”(41%), “Дуже малий крок пониження ціни” (35%),  “Не деталізований CPV (код товару, який закуповують)” (зустрічається майже у 13% обрахованих закупівель).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-