Нафтогаз оголосив відкриті торги на право оцінити свої активи

Нафтогаз оголосив відкриті торги на право оцінити свої активи

Укрінформ
НАК «Нафтогаз України» запрошує компанії взяти участь у відкритих торгах на закупівлю послуг з визначення справедливої та ринкової вартості (оцінки) активів Нафтогазу та підприємств групи.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі "Нафтогазу".

"Послуги закупаються у зв’язку з необхідністю проведення планової переоцінки основних засобів підприємств групи, а по відношенню до Укртрансгазу – також у зв’язку з майбутнім відокремленням діяльності з транспортування природного газу", - пояснили в компанії.

Основні завдання, які мають бути реалізовані: визначення справедливої вартості активів (основні засоби) Нафтогазу, його дочірніх підприємств та господарських товариств, у яких 50 та більше відсотків статутного капіталу належать компанії, та залишкових строків їх корисного використання; визначення ринкової вартості активів (основні засоби та незавершені капітальні інвестиції), що обліковуються на балансі Укртрансгазу, та необхідні для здійснення діяльності з транспортування природного газу магістральними трубопроводами.

Очікувана вартість закупівлі становить до 22,0 млн грн.

Як витікає з оголошення "Нафтогазу", завершити оцінку активів планується майже за два роки - до 30 червня 2019 року.

Нагадаємо, 6 вересня 2017 року під час засідання Кабміну міністр енергетики Ігор Насалалик заявив, що "Нафтогаз" фактично саботує процес своєї реструктуризації.

Читайте також: Порошенко хоче змінити умови транзиту російського газу до Європи

Також стало відомо, що через відсутність реформи "Нафтогазу" Секретаріат Енергетичного Співтовариства повідомив Україну про початок спору.

Як відомо, приєднавшись до Енергетичного Співтовариства, Україна взяла на себе зобов’язання запровадити ключові правові норми ЄС у сфері енергетики. Нормативні документи Третього Енергетичного Пакету вимагають відокремлення транспортування від видобування та постачання природного газу. В Україні ці норми було запроваджено законом «Про ринок природного газу».

Вчора також стало відомо, що член наглядової ради НАК «Нафтогаз України», незалежний директор Чарльз Проктор повідомив Наглядову раду про своє рішення піти з посади 30 вересня 2017 року. Своє рішення Проктор пояснив відсутністю належної підтримки реформи корпоративного управління НАК "Нафтогаз" з боку уряду попри численні обіцянки урядовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-