Уряд дозволив держпідприємствам продавати активи через Prozorro.Продажі

Уряд дозволив держпідприємствам продавати активи через Prozorro.Продажі

Укрінформ
Кабінет Міністрів України 6 вересня 2017 року ухвалив постанову, що дає офіційний дозвіл держпідприємствам продавати власні активи через Prozorro.Продажі.

Про це на засіданні уряду сказав перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми пропонуємо запустити пілотний проект ProZorro.Продажі на рівні Уряду, це дозволить встановити прозорі правила за усіма державними підприємствами та організаціями, які зможуть продавати своє майно на аукціонах ProZorro.Продажі», - сказав Кубів.

Читайте також: Торік 5 держкомпаній принесли прибуток у розмірі 35,9 мільярда - Мінекономіки

Постанова “Про реалізацію пілотного проекту щодо організації електронних торгів (аукціонів) з використанням електронної торгової системи Prozorro.Продажі” дає офіційний дозвіл державним підприємствам, установам та організаціям продавати власні активи через Prozorro.Продажі. При цьому участь замовників у пілотному проекті залишається добровільною та безоплатною.

Кубів зазначив, що ProZorro.Продажі працюють де-факто з вересня 2016 року і вже продали майна на 2,7 млрд грн, а потенційно система може щороку реалізовувати майна лише державних підприємств на 7 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-