Торік 5 держкомпаній принесли прибуток у розмірі 35,9 мільярда - Мінекономіки

Торік 5 держкомпаній принесли прибуток у розмірі 35,9 мільярда - Мінекономіки

Укрінформ
У 2016 році 5 державних компаній сукупно згенерували чистий прибуток у розмірі 35,9 млрд грн, тоді як інші 89 компаній портфелю сукупно показали збиток 9,5 млрд грн. 

Про це інформує прес-служба Міністерства економічного розвитку та торгівлі.

"Таким чином, 5 компаній: НАК «Нафтогаз України», КБ “Південне”, Адміністрація морських портів України, ДП «Національна енергетична компанія «Укренерго» та ПАТ «Укргідроенерго» - сукупно згенерували чистий прибуток 35,9 млрд грн, тоді як інші 89 компаній портфелю сукупно показали збиток 9,5 млрд грн", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у міністерстві, зростання показника чистого прибутку портфелю ТОП-100 держпідприємств за результатами 2016 року зумовлене переважно зростанням показників чистого прибутку обмеженої кількості найбільших компаній у нафтогазовому, електроенергетичному секторах і секторі машинобудування.

Читайте також: За 2016 рік з майже сотні держпідприємств прибуток отримали лише п'ять - Нефьодов

“Ми бачимо значне покращення фінансових результатів у машинобудівній галузі, але якість цих прибутків потребує багато кращого. Так, наприклад, КБ “Південне” на папері отримало чистий прибуток 4,3 млрд грн. Цей результат сформувався внаслідок бухгалтерського відображення кредиту, який погасило для конструкторського бюро Міністерство фінансів. Насправді дохід від реалізації продукції “Південного” значно менший, ніж його витрати, і бюро за результатами 2016 отримало б чистий збиток”, - коментує перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-