Міненерго: Газового вугілля вистачить на опалювальний сезон

Міненерго: Газового вугілля вистачить на опалювальний сезон

Укрінформ
У Міненерго констатують про зменшення використання дефіцитного вугілля марки антрацит практично на 3,5 млн тонн. Натомість відбувається заміщення на газове вугілля.

Про це міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив на засіданні Уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас значно змінилась структура (постачання - ред.) палива порівняно з минулим роком, і використання антрациту у нас зменшилось практично на 3,5 млн тонн. На наступний рік зміна пройде додатково ще на 3 млн тонн. Але цю різницю ми повинні забезпечувати газовою групою вугілля і, на сьогоднішній день ми відчуваємо нестачу газової групи вугілля, яка виробляється на території України», - сказав Насалик.

Читайте також: Міненерговугілля знайде близько мільярда гривень на виплату зарплати і погашення боргів з неї

Міністр додав, що за останні 4 роки в розвиток шахт інвестовано "нуль" гривень. Міністерство енергетики повністю розробило плани реформування вугільної галузі та дій щодо її реалізації. 

«Реалізація плану дій по вугільних шахтах дасть можливість  повністю забезпечити газовою групою вугілля, як на цей сезон, так і в сезон 2018-2019 року», - зазначив Насалик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-