Німецько-Український фонд та ProCredit Bank кредитуватимуть малий бізнес

Німецько-Український фонд та ProCredit Bank кредитуватимуть малий бізнес

Укрінформ
Німецько-Український фонд спільно з ProCredit Bank підписали кредитну угоду щодо фінансування малих та середніх підприємств.

Про це повідомляє прес-служба НБУ на своїй сторінці у Facebook. 

«Директор Департаменту фінансового контролінгу НБУ - виконавчий директор Німецько -Українського фонду (НУФ) Олег Стринжа підписав сьогодні кредитну угоду по фінансуванню малих та середніх підприємств з ProCredit Bank. Кредитний договір між НУФ та ProCredit Bank 5 вересня 2017 року підписаний в рамках угоди між Україною та Німеччиною», - йдеться в повідомленні.

Угода була підписана в рамках програми сприяння малим та середнім підприємствам, профінансованої урядом Німеччини через KfW, та у співпраці з ініціативою Європейського Союзу EU4Business.

«В рамках своєї нової стратегії розвитку до 2020 року Німецько-Український фонд планує значно розширити обсяги кредитування малих та середніх підприємств в національній валюті за рахунок розробки та запровадження механізмів хеджування валютного ризику спільно з Національним баком України», - зазначив Стринжа.

Читайте також: Міжнародні резерви України сягнули максимума з 2014 - Нацбанк

Угода передбачає кредитування малих та середніх підприємств на умовах 15% річних у гривні. За умовами підписаної угоди кредитні кошти надаються цільово малим та середнім підприємствам на придбання або модернізацію основних машин чи обладнання, придбання, будівництво або реконструкцію приміщень або поповнення обігових коштів, необхідних для розширення діючого або створення нового виробництва.

НУФ засновано у 1999 році Національним банком України (31,25%), Кабінетом міністрів України в особі Міністерства фінансів України (31,25%) та Німецькою кредитною установою для відбудови (KfW) (37,5%) на паритетних засадах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-