Комітет ВР підтримав зменшення статутного капіталу банків до 200 мільйонів

Комітет ВР підтримав зменшення статутного капіталу банків до 200 мільйонів

Укрінформ
Комітет Верховної Ради України з питань фінансової політики та банківської діяльності підтримує ініціативу щодо зменшення мінімального рівня статутного капіталу для банків з 500 до 200 млн грн.

Про це на своїй сторінці у facebook написав голова Комітету ВР з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка.

«Перспективи розвитку банківської системи сьогодні обговорили в нашому фінансовому парламентському комітеті на зустрічі із великою групою банкірів. Головне рішення - домовились внести законопроект щодо зменшення мінімального рівня статутного капіталу для банків в Україні з 500 до 200 млн грн», - написав Рибалка.

Читайте також: НБУ продав банкам депозитні сертифікати на 4,4 мільярда

Він зазначив, що у Комітеті спільно з банкірами бачать ризики в майбутньому надмірного зростання частки іноземного капіталу у вітчизняній банківський системі. У тому числі, також і російського.

«Ми всі вважаємо, що економічна ситуація додатково підтвердила наші спільні позиції: на сьогоднішній день мінімальний рівень капіталу для банків в Україні можна залишити на рівні багатьох наших сусідів. Ми послідовно виконуємо ухвалену комітетом ще минулого року Стратегію розвитку банківської системи», - зазначив Рибалка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-