Експерт вважає, що легалізація криптовалют стала би

Експерт вважає, що легалізація криптовалют стала би "квантовим стрибком" для України

Укрінформ
В України є можливість за рахунок легалізації криптовалют зайняти лідируючі позиції та залучити більше ресурсів на свій фінансовий ринок.

Про це в інтерв'ю FinClub повідомив голова НКЦПФР Тимур Хромаєв.

"В України є можливість наразі за рахунок революційних змін законодавчого поля зайняти лідируючі позиції та залучити більше ресурсів на свій фінансовий ринок", - відзначив голова НКЦПФР.

Такий крок він назвав шансом "здійснити" "квантовий стрибок" у своєму розвитку".

"Ми могли б стати однією з новаторських юрисдикцій", - заявив він.

При цьому, підкреслив Хромаєв, вихід Bitcoin та інших криптовалют на біржу повинен регулюватися держнаглядом України.

"Якщо фінансовий інструмент або будь-який- актив здійснює обіг публічно, наприклад, на біржі, і ціна на нього теж формується публічно, значить, процес обігу та ціноутворення цього інструменту має бути регульованим. Адже це впливає на громадські фінансові відносини, і такий актив може розцінюватися як інвестиційний", - заявив голова НКЦПФР.

Читайте також: Петренко анонсував аукціони на криптографічній технології Blockchain

Хромаєв відзначив, що Держрегулювання криптовалют з боку Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку можливо, якщо криптовалюти стануть в Україні публічним інвестиційним інструментом.

"Багато регуляторів фінансових ринків в інших країнах розглядають випуски токенів як емісію цінних паперів і визначають криптовалюти як фінансові інструменти. Відповідно до них застосовуються загальні правила, існуючі на цих ринках, для регулювання фінансових інструментів", - розповів він.

На думку Хромаєва, інвестори тільки виграють від легалізації криптовалют.

"Є десятки бірж у всьому світі, які торгують криптоактивами. Є товарні біржі, які торгують "розумними" контрактами", - відзначив чиновник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-