В Укрпошті пояснили, навіщо їм ліцензія на газ

В Укрпошті пояснили, навіщо їм ліцензія на газ

Укрінформ
ПАТ "Укрпошта" планує закачати в сховища Укртрансгазу близько 3,5 млн кубів природного газу для потреб власної мережі в період опалювального сезону.

Про це написав заступник генерального директора ПАТ "Укрпошта" щодо закупівель Олександр Наход в Facebook.

"Плануємо закупити найближчим часом газ в обсязі, необхідному для проходження опалювального сезону всією нашою мережею, і закачати його в сховище Укртрансгазу. Звідти брати кожен місяць по мірі необхідності і передавати до наших точок споживання (котельні, автобази, відділення...)", - розповів Наход.

За його словами, таке рішення не тільки забезпечить гарантовану наявність газу, з дефіцитом якого компанія вже зіткнулася минулої зими, але також дасть хорошу економію.

Наход пояснив, що для видачі номінації на транспортування та розподіл власного газу з ПСГ, диспетчери ГТС вимагають ліцензію.

"Направили відповідний запит до НКРЕКП (бо як звучить ця вимога неочевидно), але паралельно подали документи на ліцензію - порядок її отримання виявився дуже нескладним", - сказав він.

Укрпошта планує закупівлю 3,5 млн кубів, за звичайною процедурою, за якою оголошено тендер.

"За статистикою, у сезон ціни зростають на 20-25% (і постачальники вимагають їх перегляду, незважаючи на підписані договори), тому очікуємо економію в кілька мільйонів гривень, але головна мета навіть не в економії, а в гарантованій наявності газу", - додав Наход.

Читайте також: Укрпошта хоче постачати природний газ

Як повідомляв Укрінформ, ПАТ "Укрпошта" подало заяву в Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) на отримання ліцензії на постачання природного газу в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-