ЄС надасть Україні 100 мільйонів євро на Фонд енергоефективності - Гройсман

ЄС надасть Україні 100 мільйонів євро на Фонд енергоефективності - Гройсман

Укрінформ
Європейські партнери нададуть 100 млн євро для наповнення Фонду енергоефективності та початку фінансування проектів з енергоефективності.

Про це у Facebook повідомив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман за результатами телефонної розмови з віце-президентом Єврокомісії з питань енергетичного союзу Марошем Шефчовичем. 

“Домовились про залучення 100 млн євро з боку наших європейських партнерів - цільових коштів, які дадуть можливість наповнити Фонд та розпочати фінансування конкретних проектів з енергоефективності”, - зазначив Гройсман.

Водночас він додав, що практичні перемовини щодо фінансової підтримки Брюсселя цього проекту будуть продовжені найближчим часом, зокрема, під час візиту Шефчовича до Києва, який відбудеться, за його словами, у середині вересня.

“Створення Фонду енергоефективності - один з пріоритетів нашого уряду. У нас все готово для запуску цього проекту - прийняті необхідні законодавчі акти, підготовлено і погоджено відповідні установчі документи”, - підкреслив Прем’єр-міністр.

Читайте також: Гройсман представив нового керівника Держкосмосу

Як повідомляв Укрінформ, 8 червня Верховна Рада ухвалила закон про Фонд енергоефективності, що визначає правові, економічні та організаційні засади утворення та діяльності відповідного Фонду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-