Гройсман представив нового керівника Держкосмосу

Гройсман представив нового керівника Держкосмосу

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман спільно з секретарем РНБО Олександром Турчиновим представили нового голову Державного космічного агентства України Павла Дегтяренка.

Про це йдеться на Урядовому порталі.

Прем’єр відзначив, що ключове завдання нового керівника ДКАУ - сформувати стратегію розвитку космічної галузі з урахуванням кадрового та технологічного потенціалу України.

Він також закликав Агентство до тісної співпраці з Радою націонбезпеки та оборони задля ефективного вирішення усіх викликів у сфері національної безпеки та оборони.

При цьому Гройсман запевнив, що уряд готовий знаходити ресурси, необхідні для належного фінансування космічної галузі на умовах "довіри і прозорості, коли кожна інвестована гривня використовується ефективно".

"Ми володіємо технологіями, у нас є відповідний кадровий потенціал, серйозна матеріально-технічна база, яка потребує оновлення і удосконалення. Ми маємо гарні визнані світом позиції у космічній галузі, тому сьогодні потрібне розумне управління галузі, виведення її з кризових явищ. Нам потрібно повернути славу нашої успішності, а для цього нам потрібно правильно побудувати систему управління космічною галуззю та підприємствами, які входять до цієї сфери", - наголосив він.

Прем'єр заявив, що очікує від нового керівника Держкосмосу якісних професійних дій: "І нам треба розширювати горизонт планування, щоб могли системно відроджувати наше ракетно-космічне лідерство".

Секретар РНБО зі свого боку зазначив, що очікує на результативну співпрацю з Агентством у питаннях розвитку космічної галузі та реалізації потужних оборонних програм, які дозволять залучити високі технології для забезпечення безпеки країни.

Володимир Гройсман представив колективу Державного космічного агентства України нового голову / Фото: Мусієнко Владислав

Турчинов наголосив на необхідності вирішення проблем галузі, зокрема збитковості підприємств, та запровадження механізмів залучення інвестицій. І першим кроком в цьому напрямку може стати, за його словами, політика уряду в напрямку створення профільних концернів та науково-виробничих об'єднань.

Він також підкреслив, що сьогодні має змінитися сама роль Космічного агентства - відомство має перетворитися з посередника між державним бюджетом та галузевими підприємствами на потужну проектну установу.

"Ми пишаємося нашим космічним минулим, а наше завдання, щоб ми пишалися нашим космічним сьогоденням і майбутнім. І саме на це має бути скерована головна робота нашої космічної галузі", – зазначив Турчинов.

Читайте також: Уряд змінив керівника космічного агентства

У свою чергу новопризначений керівник Агентства Дегтяренко запевнив, що на своїй посаді буде всіляко сприяти розвитку галузі: "Нас попереду чекає велика копітка робота за першочерговими кроками, які треба зробити: формуванням наступних дій, як тактичних, так і стратегічних, щоб подолати виклики, які зараз існують перед галуззю та агентством, щоб Україна зберегла і зміцнила свою присутність на світовому ринку ракетно-космічних технологій".

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів 23 серпня звільнив Юрія Радченка з посади керівника Державного космічного агентства і призначив замість нього Павла Дегтяренка.

Раніше Дегтяренко працював головним конструктором і начальником конструкторського бюро з системного проектування ракет і ракетних комплексів ДП КБ "Південне".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-