АМКУ: Не виключаються суб'єктивні фактори стрімкого зростання ціни автогазу

АМКУ: Не виключаються суб'єктивні фактори стрімкого зростання ціни автогазу

Укрінформ
В Антимонопольному комітеті України (АМКУ) не виключають впливу суб'єктивних факторів на стрімке зростання цін на скраплений газ. Йдеться про ознаки порушення економічної конкуренції операторами.

Про це інформує прес-служба комітету.

«Поряд з існуванням об'єктивних причин стрімкого зростання цін на скраплений газ, ми не виключаємо й наявності суб'єктивних факторів, що можуть свідчити про ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції», - заявив голова Антимонопольного комітету України Юрій Терентьєв.

Як зазначили в АМКУ, серед основних причин, що могли спричинити зростання цін на скраплений газ в Україні, стрімке обмеження пропозиції внаслідок скорочення обсягів постачання з Росії та Білорусі через одночасну планову зупинку роботи виробничих потужностей (ремонтні роботи) та створення адміністративних перепон для імпортерів зі сторони Федеральної служби технічного і експортного контролю РФ, відсутність стабілізаційного запасу, що дозволив би компенсувати дефіцит, пов'язана з браком сховищ для зберігання скрапленого газу та нестача транспортної інфраструктури (недостатня кількість цистерн для рівномірного та своєчасного розподілу обсягів газу на території України).

Читайте також: АМКУ перевіряє ситуацію на ринку скрапленого газу

Нагадаємо, ціна на скраплений газ почала стрімко зростати з 11 серпня 2017 року. 23 серпня  голова АМКУ доручив усім територіальним відділенням здійснити аналіз відповідності вимогам законодавства про захист економічної конкуренції дій операторів роздрібних ринків при встановленні ними цін на АГЗС.

Як раніше повідомляв Укрінформ, оператори ринку прогнозували підвищення ціни на автогаз до 17-18 грн/л у святкові та вихідні дні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-