Нафта дешевшає на тлі зниження запасів у США

Нафта дешевшає на тлі зниження запасів у США

Укрінформ
Нафтові ціни у четвер помірно знижуються всупереч скороченню запасів сировини у США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures знизилася на $ 0,04 (0,08%) - до $ 50,82 за барель. Ціна ф'ючерсу на нафту WTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зменшилася на $ 0,03 (0,07%) - до $ 45,93 за барель.

За даними Управління з енергетичної інформації, запаси нафти у США скоротилися більше, ніж очікувалося. Це призвело до покращення настроїв на ринку, але ефект був недовготривалим, оскільки інвестори переключили увагу на наслідки урагану для попиту на нафту. Очікується, що нафтопереробні заводи не зможуть відновити роботу ще щонайменше тиждень.

Запаси нафти у США скоротилися на 5,4 млн барелів за тиждень з 19 по 25 серпня, хоча очікувалося, що вони знизяться всього на 1,9 млн. Це дев'ятий поспіль тиждень скорочення запасів. При цьому запаси бензину зросли на 35 тис. барелів, а запаси дистилятів - на 748 тис., хоча очікувалося, що вони скоротяться на 989 тис. і 846 тис. відповідно.

Менше, ніж очікувалося, скорочення запасів бензину не змогло компенсувати занепокоєння щодо нестачі палива, оскільки бензин зріс у ціні до найвищого за два роки рівня через повідомлення, що нафтопереробний завод компанії Total у Порт-Артур, найбільший нафтопереробний завод у країні, призупинив роботу через перебої у електропостачанні, зумовлені ураганом.

Аналітики очікують, що наступного тижня дані Управління з енергетичної інформації покажуть зростання запасів бензину, оскільки попит на нього з боку нафтопереробних заводів знизився.

"Наступного тижня дані Управління з енергетичної інформації повинні показати велике зниження запасів нафтопродуктів через перебої у роботі нафтопереробних заводів, а також збільшення запасів нафти", - заявив Джон Макалузо, аналітик TycheCapitalAdvisors. Близько 1,4 млн барелів нафти "не будуть перероблені у паливо і залишаться на складах, поки нафтопереробні заводи не працюють".

Читайте також: Світові ціни на нафту продовжили падіння

Вчора ф'ючерси на нафту впали у ціні, оскільки повінь, зумовлена ураганом Харві продовжила створювати перебої у роботі нафтопереробної галузі США, компенсувавши зниження запасів нафти дев'ятий тиждень поспіль.

Призупинення роботи нафтопереробних заводів у штаті Техас через повінь викликало побоювання, що запаси нафти зростуть через зниження попиту на нафту.

За оцінками Reuters і повідомленнями нафтових компаній, роботу призупинили нафтопереробні заводи із сумарною потужністю у 4,2 млн барелів на день, що складає близько 23% виробництва США.

Станом на 09:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 50,75 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 50,63 долара за барель, що на 10 центів нижче за рівень закриття торгів ($ 50,73).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-