Гройсман пояснив, чому Moody's підвищив кредитний рейтинг України

Гройсман пояснив, чому Moody's підвищив кредитний рейтинг України

Укрінформ
Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service (Moody's), яке входить до трійки найбільших агентств світу, підвищило кредитний рейтинг України до рівня Caa2 і вперше за тривалий час видало позитивний прогноз.

Про це повідомив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, коментуючи оцінку агенства, пише Урядовий портал.

"Ключові фактори зміни кредитного рейтингу в позитивний бік - ефект структурних реформ та посилення позицій України на світовому ринку. І, за прогнозами фінансистів, продовження змін покращить боргову динаміку нашої держави», - зазначив глава уряду.

Він підкреслив, що попереду багато роботи - в секторі політичної стабільності, продовження економічних перетворень, посилення валютного курсу та загального зміцнення економіки.

Читайте також: Dragon Capital сказала, як скоротити дефіцит бюджету України

Успіх реформ, зокрема на макрорівні, дасть змогу не тільки відновити й наростити економічну міць, а й впоратися з прогнозним борговим навантаженням 2019-го та подальших років, коли Україні доведеться повертати борги попередніх періодів.

«Ми пишаємося тим, що міжнародне агентство визнало наші досягнення у сфері прозорості газового сектору, державних закупівель, оподаткуванні, банківському секторі. І ми розуміємо, що наші партнери очікують на реалізацію вже заявлених урядом реформ, зокрема, пенсійної системи, приватизації, земельних відносин. Ми були й залишаємося відданими курсу змін задля майбутнього держави та покращення добробуту громадян», - сказав Гройсман.

Як раніше повідомляв Укрінформ, міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service підвищило рейтинги уряду України в українській та іноземній валюті на одну сходинку, з Caa3 до Caa2, і змінило прогноз зі "стабільного" на "позитивний".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-