Moody’s підвищило кредитний рейтинг України

Moody’s підвищило кредитний рейтинг України

Укрінформ
Міжнародне рейтингове агентство Moody’s Investors Service підвищило рейтинги уряду України в українській та іноземній валюті на одну сходинку, з Caa3 до Caa2, і змінило прогноз зі "стабільного" на "позитивний".

Про це повідомляється на сайті агентства.

"Оновлення рейтингів уряду України з Caa3 до Caa2 базується на таких основних чинниках: сумарний вплив структурних реформ, який, як очікується, покращить державну заборгованість; значне посилення зовнішньої позиції України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, позитивний прогноз відображає імпульс реформ – якщо він збережеться, це може призвести до дальшого поліпшення надійності внутрішнього і зовнішнього боргу України.

Читайте також: НБУ скасував ліміт на зняття валюти з банківських рахунків

"Такий імпульс реформ також підтримає поновлення доступу України до світових ринків капіталу, що полегшить шлях до рефінансування значних виплат за зовнішнім боргом, які настануть, починаючи з 2019 року", – повідомляє агентство.

Зростання рейтингу обмежене лише однією сходинкою – з Caa3 до Caa2 – оскільки протягом наступних декілька років на Україну ляже цей тягар виплати зовнішніх боргів, що вимагатиме значного фінансування в іноземній валюті, повідомляє Moody’s.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-