Формула «Роттердам+» застосовується незаконно - НАБУ

Формула «Роттердам+» застосовується незаконно - НАБУ

Укрінформ
Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що так звана формула «Роттердам+» застосовується незаконно щодо значної кількості вугілля.

Про це він сказав в інтерв’ю 24-му каналу, повідомляє "Економічна правда".

"Ми прийшли з обшуком до НКРЕ. Спочатку ми хотіли отримати всі ці документи через тимчасові доступи, але суд відмовив. Було прийнято рішення детективами щодо проведення обшуку, в ході якого були вилучені ці документи. Попередньо можу сказати, що, нажаль, ця формула не відповідає тим реаліям, які є в державі", - сказав Ситник.

Читайте також: До НКРЕКП прийшли з обшуками через Роттердам+

"Вона застосовується до вугілля, яке постачається з-за кордону, але згідно тих документів, які ми вилучили, тільки 3% вугілля офіційно постачається з-за кордону", - наголосив він.

При цьому формула «Роттердам+», за його словами, застосовується до 100% вугілля.

"На нашу думку це незаконно і ми, після проведення всіх слідчих дій, будемо приймати остаточне рішення по цій справі", - сказав директор НАБУ.

Читайте також: США відправляють в Україну першу партію вугілля

"Це провадження було зареєстровано на підставі рішення суду, ми почали розслідування декілька місяців назад і зараз ми підійшли до того, що ми дійсно бачимо, що відносно значної кількості вугілля застосовується незаконно ця формула", - заявив Ситник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-