Савчук: Переробка 10 мільйонів тонн відходів зекономить 600 мільйонів кубів газу

Савчук: Переробка 10 мільйонів тонн відходів зекономить 600 мільйонів кубів газу

Укрінформ
Україна зможе замістити 600 млн куб.м газу при переробленні 10 млн тонн відходів. При цьому буде вироблено 3500 тис. Гкал теплової енергії та 1170 млн кВт/год електроенергії.

Про це заявив голова Держенергоефективності Сергій Савчук під час робочої поїздки до Данії, інформує прес-служба агентства.

"Україна має надзвичайно високий потенціал використання відходів як енергетичної сировини. При переробленні 10 млн тонн відходів Україна зможе замістити 600 млн куб. м газу, отримуючи при цьому 3500 тис. Гкал теплової енергії та 1170 млн кВт/год електроенергії», - сказав Савчук.

За його словами, Держенергоефективності розробило фінансову модель заводу з перероблення 350 тис. тонн сміття на рік.

Савчук також розповів про удосконалене законодавче поле для виробників «чистої» енергії, підкресливши, що «зелений» тариф на виробництво електроенергії з біогазу підвищено до 12,4 євроценти за кВт/год. Тепер він один з найвищих у Європі. Крім цього, запроваджено стимулюючий тариф на тепло з відновлюваних джерел енергії.

Читайте також: Німці готові інвестувати альтернативну енергетику в Україні

За підсумками візиту сторони домовилися продовжити співпрацю та розглянути можливості залучення інвестицій у реалізацію проектів з виробництва енергії з відходів в Україні.

Данія успішна у виробництві енергії з твердих побутових відходів. Тому досвід цієї країни вкрай корисний для України, де питання як диверсифікації джерел енергії, так і утилізації сміття є актуальними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-