Прем'єр запевняє, що на субсидії гроші є

Прем'єр запевняє, що на субсидії гроші є

Укрінформ
У державному бюджеті додатково передбачено 14 млрд 100 млн гривень для субсидій, тому коштів на цей вид допомоги вистачить.

Про це Прем'єр-міністр Володимир Гройсман сказав журналістам під час робочої поїздки у Херсонську область, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В останніх змінах бюджету ми передбачили додатково 14 млрд 100 млн на субсидії. Кошти є, зараз проводяться розрахунки, щоб у кожне місто та область надати необхідну суму грошей. Тут немає жодних проблем, рішення парламенту прийнято", - зазначив Гройсман.

Читайте також: Субсидія без прописки можлива на підставі договору оренди житла

За його словами, нині влада працює над верифікацією сум та оплат.

Уряд на засіданні 26 квітня ухвалив рішення про початок процесу монетизації субсидій. Прем’єр-міністр тоді  повідомляв, що рішення торкнеться щонайменше 1,5 млн родин, які зможуть отримати приблизно 700 грн одноразової виплати. Рішення передбачає грошову виплату, яка дорівнює вартості 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 кубів газу.

Це рішення оформлене у відповідну постанову Кабінету міністрів України № 300, яку підписав Прем’єр-міністр України. Документом внесено зміни  до деяких постанов уряду, в тому числі до №848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних  послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива». Окрім того, документ обумовлює ухвалення наступних кроків, у тому числі щодо запровадження механізмів монетизації зекономлених грошей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-