Економічне відновлення України триває - Кухта

Економічне відновлення України триває - Кухта

Укрінформ
Економіка України зберігає позитивну динаміку росту, економічне відновлення після падіння у 2014-2015 роках триває. 

Про це інформує Урядовий портал. 

«Загалом, зростання ВВП на 2,4% у другому кварталі 2017 порівняно з другим кварталом минулого року відповідає прогнозам. Економічне відновлення після глибокого падіння у 2014-2015 роках триває. Позитивним є той факт, що продовжують зростати, причому темпи приросту збільшуються, показники інвестиційного попиту. Так, на 26,3% кв/кв зросли обсяги будівельної продукції, на 10,7% - виробництво в машинобудуванні, інвестиційний імпорт - імпорт машин, устаткування, транспортних засобів та приладів - залишається високим на рівні 36% кв/кв», - сказав заступник голови Стратегічної групи радників при Кабінеті міністрів Павло Кухта.

За його словами, ключовою проблемою для економічного зростання в Україні є низький рівень інвестицій. Їхнє нарощування є гарним сигналом і може, в разі продовження цієї тенденції, призвести до переходу української економіки до структурно вищих темпів зростання, які необхідні для того, аби почати наздоганяти розвинені країни за рівнем економічного розвитку.

Читайте також: Кабмін підняв суму витрат на комп’ютери для органів влади

Раніше у Департаменті економічної стратегії та макроекономічного прогнозування МЕРТ підкреслили, що очікують на збереження позитивної динаміки і прогнозують загальне зростання ВВП за підсумками року на рівні 1,8%-2%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-