У Нафтогазі просять політиків не чіпати ГТС: Це може використати Росія

У Нафтогазі просять політиків не чіпати ГТС: Це може використати Росія

Укрінформ
Заяви українських політиків щодо можливої ненадійності української газотранспортної системи можуть бути використані проти України Російською Федерацією.

Про це у інтерв’ю 5 каналу сказав директор з розвитку бізнесу НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко, коментуючи заяву міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика про безвідповідальне ставлення Нафтогазу до газотранспортної системи, яке начебто може призвести до технічних проблем з транзитом газу.

«На жаль, це дуже емоційний момент. Тому, коли українські політики наступного разу щось таке казатимуть, ми би дуже хотіли, щоб вони моделювали, як це може бути використано проти України Росією», - підкреслив Вітренко. 

Читайте також: Нафтогаз відповів Насалику: все буде добре з Укртрансгазом

Він висловив переконання, що наразі немає жодних підстав хвилюватися щодо надійності роботи української ГТС.

«З нашої точки зору немає жодних підстав хвилюватися щодо надійності роботи української ГТС. Ми гарантуємо безперебійний транзит», - зазначив Вітренко.

Він наголосив, що цьогоріч капітальні вкладення у ГТС будуть збільшені у 2,5 рази. 

«Можливо, він (Насалик - ред.) хоче, щоб ми вкладали ще більше. Але тут ми маємо сказати, що ми, як Нафтогаз, маємо багато завдань і мусимо балансувати», - додав Вітренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-