Франція допоможе виробляти електрику від сонця в зоні відчуження

Франція допоможе виробляти електрику від сонця в зоні відчуження

Укрінформ
Україна отримає фінансування від уряду Франції на допомогу в розробці техніко-економічного обгрунтування для проекту будівництва сонячних електростанцій в зоні відчуження Чорнобильської АЕС. 

Про це інформує прес-служба Укренерго на своїй сторінці у Facebook.

«Віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон заручився підтримкою уряду Франції виділити фінансування на допомогу Україні в розробці техніко-економічного обгрунтування для проекту будівництва сонячних електростанцій в зоні відчуження Чорнобильської АЕС. Загальне бачення проекту буде розроблене за допомогою французьких фахівців до кінця цього року», - йдеться в повідомленні. 

Водночас Укренерго як системний оператор ОЕС України вже до жовтня розробить технологічні та економічні показники, а саме: схему розбудови мережевої інфраструктури в зоні відчуження та зоні безумовного відселення для забезпечення підключення майбутніх потужностей сонячної енергетики в обсязі до 1200 МВт.

Читайте також: 15 сіл на Херсонщині забезпечить електрикою сонячна електростанція

Як зазначають в Укренерго, реалізація проекту є надважливим інфраструктурним проектом для нашої держави, який дозволить втричі збільшити загальний об'єм сонячної генерації в Україні.

«Ми в Укренерго продовжуємо послідовно реалізовувати наші ініціативи щодо розвитку генерації з ВДЕ і зробимо все від нас залежне, аби цей проект став технологічно можливим. Втім, не можемо не нагадати про важливість розбудови системи прогнозування генерації "зеленими" та її балансування, що буде вкрай необхідно в масштабах цього проекту. Розраховуємо на розумний спільний підхід держави та нових інвесторів у цій сфері», - зазначають у прес-службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-