Укрзалізниця та General Electric планують будувати локомотиви в Україні

Укрзалізниця та General Electric планують будувати локомотиви в Україні

Укрінформ
У вересні 2017 року General Electric та ПАТ "Укрзалізниця" можуть підписати перший контракт на модернізацію та створення дизельних локомотивів на потужностях українських підприємств.

Про це інформує ПАТ "Українська залізниця"

"General Electric та ПАТ "Укрзалізниця" розвиватимуть співпрацю для оновлення парку тепловозів та сервісного обслуговування із значною локалізацією з використанням комплектуючих українського виробництва та потужностей українських підприємств. Це головна умова співпраці", - йдеться у повідомленні.

Планується, що перший контракт для оновлення локомотивного парку Укрзалізниці буде укладений у вересні 2017 року. Співпрацювати із компанію General Electric щодо виробництва та модернізації тепловозів ПАТ "Укрзалізниця" планує упродовж наступних десяти років.

Читайте також: Укрзалізниця перевезла понад тисячу вагонів південноафриканського вугілля

General Electric для локалізації виробництва локомотивів в Україні визначить виробничу базу серед українських підприємств.

Локомотиви планується задіяти у першу чергу на найбільш вантажонапружених дільницях, таких, як Комиш-Зоря-Волноваха, а також для ліквідації вузьких місць на шляху перевезення вантажів в напрямку портів.

Компанії задекларували конкретні напрямки взаємодії у Листі про наміри, який 3 серпня 2017 року у Києві підписали голова правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Балчун, член правління Марек Роберт Залєсний та генеральний менеджер GE Transportation в країнах СНД, Європи, Близького Сходу та північної Африки Гокхан Байхан.

Нагадаємо, що 21 липня 2016 року General Electric та ПАТ "Укрзалізниця" уклали Угоду про взаєморозуміння, згідно з якою компанії домовилися про стратегічну співпрацю у сфері оновлення парку тепловозів ПАТ "Укрзалізниця". З вересня 2016 року по лютий 2017 року в Україні проходила демонстрація вантажного дизельного локомотива TE33А виробництва General Electric.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-