Енергоатом: продовження експлуатації блоку №3 ЗАЕС обговорюватимуть у вересні

Енергоатом: продовження експлуатації блоку №3 ЗАЕС обговорюватимуть у вересні

Укрінформ
Державна інспекція ядерного регулювання України (ДІЯРУ) 5 вересня 2017 року прийматиме рішення щодо можливості продовження терміну експлуатації енергоблока №3 Запорізької АЕС.

Про це інформує прес-служба Енергоатому.

«5 вересня Кам'янсько-Дніпровська районна державна адміністрація спільно з ВП «Запорізька АЕС» НАЕК «Енергоатом» розпочинає процес організації проведення громадських обговорень з розгляду матеріалів з обргунтування безпеки продовження терміну експлуатації енергоблока №3 ЗАЕС», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляють у НАЕК, приводом для початку процесу є завершення проектного терміну експлуатації енергоблока №3 ЗАЕС - 5 березня 2017 року та розробка у зв'язку з цим Звіту з періодичної переоцінки безпеки енергоблока - основного документу, на підставі якого Державна інспекція ядерного регулювання України (ДІЯРУ) прийматиме рішення щодо можливості продовження терміну експлуатації енергоблока.

Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» подала заяву та комплект документів на внесення змін до ліцензії серії ЕО №000196 на право здійснення діяльності на етапі життєвого циклу «експлуатація ядерної установки ВП «Запорізька АЕС» у зв'язку з досягненням встановленого проектом терміну експлуатації енергоблока №3 ВП «Запорізька АЕС».

Читайте також: Розкрадання 27 мільйонів: сину екс-керівника Енергоатому оберуть запобіжний захід

Нагадаємо, у 2016 році Запорізька АЕС увійшла в новий для себе, але довгоочікуваний етап розвитку - перші два енергоблоки Запорізької АЕС з реакторною установкою В-320 успішно працюють у понадпроектний термін. 13 вересня 2016 року Державна інспекція ядерного регулювання України прийняла рішення про продовження терміну експлуатації блока №1 ЗАЕС до 23 грудня 2025 року, а 03 жовтня 2016 року - блока №2 ЗАЕС до 19 лютого 2026 року. На блоках встановлено нове сучасне обладнання, впроваджені інноваційні системи, проведена масштабна реконструкція та модернізація. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-