НБУ визнав неплатоспроможним іще один банк

НБУ визнав неплатоспроможним іще один банк

Укрінформ
Національний банк України ухвалив рішення про віднесення Публічного акціонерного товариства "Комерційний банк "Гефест" до категорії неплатоспроможних.

Про це повідомляє у середу сайт регулятора.

"Відповідно до вимог статті 76 закону України "Про банки і банківську діяльність" 1 серпня 2017 року правління Національного банку України прийняло рішення №490-рш/БТ "Про віднесення Публічного акціонерного товариства "КБ "Гефест" до категорії неплатоспроможних". ПАТ "КБ "Гефест" не забезпечило виконання вимог нормативно-правових актів Національного банку України у частині приведення розміру регулятивного капіталу до розміру, не меншого ніж 200 млн грн, у строк до 11 липня 2017 року", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в НБУ, розмір регулятивного капіталу ПАТ "КБ "Гефест" на 31 липня 2017 року був меншим однієї третини від мінімального рівня.

"З огляду на зазначене та відповідно до пункту 2 частини першої статті 76 закону України "Про банки і банківську діяльність" Національний банк України зобов’язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних", - зазначили в НБУ.

Читайте також: Банківська система України працює прибутково - Нацбанк

ПАТ "КБ "Гефест" було створене наприкінці 2013 року. Зважаючи на кризові явища в економіці, банк фактично не здійснював активної діяльності та станом на дату ухвалення рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних не мав жодних зобов’язань перед клієнтами, додали в НБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-