На ЧАЕС проводять

На ЧАЕС проводять "холодні тести" сховища відпрацьованого ядерного палива

Укрінформ
На Чорнобильській АЕС розпочато перший етап комплексних випробувань Сховища відпрацьованого ядерного палива для зберігання палива, вилученого з 1,2 та 3 блоків ЧАЕС.

На даний час проводяться так звані "холодні тести" - з використанням імітаторів відпрацьованих тепловиділяючих збірок (ВТВЗ), повідомила Укрінформу прес-служба Державного агентства з управління зоною відчуження.

"1 серпня 2017 року розпочато перший етап комплексних випробувань СВЯП-2 з імітаторами відпрацьованих тепловиділяючих збірок (ВТВЗ). Роботи проводяться відповідно до Програми випробувань, узгодженої Держатомрегулювання України", - йдеться у повідомленні.

"Холодні" випробування передують проведенню "гарячих" випробувань та введенню в експлуатацію СВЯП-2.

"Введення в експлуатацію нового сховища підвищить рівень безпеки зберігання відпрацьованого ядерного палива Чорнобильської станції. Сховище розраховане на довготривале зберігання протягом 100 років. На сьогодні зберігання відпрацьованого ядерного палива здійснюється у сховищі відпрацьованого ядерного палива "мокрого" типу (СВЯП-1), термін експлуатації, якого завершується у 2025році", - пояснив голова ДАЗВ Віталій Петрук.

Читайте також: Уряд погодив добудову "ядерного" сховища в Чорнобилі за гроші ЄБРР

"Холодним" випробуванням передувала тривала і складна робота з виконання будівельно-монтажних і пуско-налагоджувальних робіт, проведення індивідуальних (приймальних) випробувань обладнання, комплексне випробування допоміжних систем, а також виконання комплексного випробовування однієї з найважливіших для роботи об'єкта системи - системи поводження з транспортним контейнером.

Як повідомляв Укрінформ, "гарячі" випробування СВЯП-2 з відпрацьованим ядерним паливом заплановано на грудень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-