Україні потрібно розвивати дорадництво в агросфері - Трофімцева

Україні потрібно розвивати дорадництво в агросфері - Трофімцева

Укрінформ
Для підтримки українських виробників, що працюють в агропромисловому комплексі, необхідно створювати компанії, які займатимуться підтримкою, консультаціями та дорадництвом.

Про це заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева під час форуму "Садівництво 3.0", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Чим більше буде з'являтися таких обслуговоючих компаній, які дійсно будуть надавати виробникам (в аграрному секторі-авт.) весь спектр послуг - від хеджування ризиків до якихось технологічних рішень, тим більш ефективнішим буде виробництво", - зазначила Трофімцева.

Читайте також: 25% в зовнішньоторговельному обігу за продукцією АПК - Мінагро

Вона додала, що в Україні наразі майже відсутнє дорадництво в аграрній галузі. На думку Трофімцевої, навіть ті дорадчі органи, які існують не виконують в повній мірі свої функції.

Замміністра наголосила, що українські аграрні виробники не завжди мають ресурси для підтримки свого бізнесу, зокрема для страхування ризиків. За її словами, у виробника має бути можливість віддати деяку діяльність на аутсорс. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-