Цього тижня  ОСББ взяли «теплі кредити» на 3,8 мільйона

Цього тижня ОСББ взяли «теплі кредити» на 3,8 мільйона

Укрінформ
Урядовою програмою «теплих кредитів» цього тижня скористалися 23 ОСББ/ЖБК. Вони залучили на енергоефективні заходи 3,8 млн гривень.

Про це інформує прес-служба Держенергоефективності.

«У липні попит ОСББ на "теплі кредити" триває. Так, цього тижня учасниками Урядової програми стали 23 ОСББ/ЖБК. Вони залучили на енергоефективні заходи 3,8 млн гривень», - йдеться в повідомленні.

За словами голови Держенергоефективності Сергія Савчука, найбільша активність у питанні утеплення житла спостерігається серед ОСББ. Оскільки учасники отримують гарантовану державну фінансову допомогу, що дозволяє заощадити половину і більше коштів при впровадженні енергоефективних заходів.

«Популярність програми у літню пору легко пояснюється. Це найоптимальніший період для термомодернізації будівель та підготовки до опалювального періоду», - коментує Савчук.

Читайте також: Держенергоефективності: у липні ОСББ залучили на утеплення 20 мільйонів

Також мешканці утеплених багатоповерхівок заощаджують в подальшому на платіжках за комунальні послуги, а їхні оселі наповнюються затишком, комфортом, та навіть зростають в ціні.

Нагадаємо, з початку липня ОСББ залучили на енергоефективні заходи понад 20 млн грн за програмою «теплих кредитів». Для порівняння за весь червень на ці цілі ОСББ спрямували 18,5 млн гривень. Загалом з початку дії програми «теплих кредитів» нею скористалося 997 ОСББ. Вони залучили понад 152 млн грн на впровадження різних енергоефективних заходів: утеплення, заміну вікон на енергоефективні у під'їздах, встановлення ІТП, модернізацію освітлення тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-