Кабмін: Борг підприємства - не причина для відмови в продовженні спецдозволу

Кабмін: Борг підприємства - не причина для відмови в продовженні спецдозволу

Укрінформ
Рішенням Кабміну з постанови, яка встановлює порядок видачі спецдозволів на користування надрами, вилучено пункт про можливість відмови у продовженні спецдозволу через наявність податкового боргу.

Про це інформує прес-служба Укрнафти.

«Вчора були офіційно опубліковані та вступили в силу зміни до постанови КМУ № 615 від 30.05.2011 р., які встановлюють порядок видачі спецдозволів на користування надрами. З постанови вилучено пункт про можливість відмови у продовженні спецдозволу через наявність у надрокористувача податкового боргу. Саме цей пункт був визнаний незаконним та скасований в судовому порядку ще в січні 2017 року»,- йдеться в повідомленні. 

«Укрнафта» оцінює рішення КМУ як безумовно позитивне, хоча змушена констатувати, що затримка з його прийняттям та публікацією призвела до вимушеної зупинки видобутку вуглеводнів, втрати обсягів виробництва та податкових надходжень, а також припинення постачання газу до низки населених пунктів Сумщини. Повідомлення про рішення КМУ внести відповідні зміни до постанови № 615 з'явилось на порталі уряду ще 22 червня, проте текст був оприлюднений 19 липня. Через непродовження спецдозволів 27 червня компанія була змушена припинити видобуток на Анастасівському, Артюхівському, Рибальському, Коржівському родовищах, 9 червня - на Південно-Панасівському та 31 березня - на Заводівському родовищі.

Читайте також: Укрнафта заморозила ще один проект через непродовження спецдозволів

Компанія вважає, що опубліковані зміни до постанови № 615 відкривають шлях до продовження всіх 9 спецдозволів, відновлення видобутку нафти та газу і відновлення газопостачання до 8 населених пунктів у Сумській області.

Нагадаємо, Держгеонадра відмовили Укртранснафті в продовженні 9 спецдозволів, строк дії яких спливає в 2017 році, через наявність у підприємства податкового боргу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-