НБУ спростив умови купівлі валюти для іноземних інвесторів

НБУ спростив умови купівлі валюти для іноземних інвесторів

Укрінформ
Національний банк спростив умови купівлі валюти для низки операцій.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Враховуючи поточну макроекономічну ситуацію, Національний банк України продовжує лібералізацію валютного регулювання, послаблюючи обмеження, які втратили свою дієвіст", - йдеться в повідомленні.

По-перше, спрощено порядок купівлі та перерахування іноземної валюти за операціями іноземних інвесторів з ОВДП. У тому числі врегульовано випадки проведення операцій за ОВДП, що були отримані іноземними інвесторами шляхом конвертації депозитарних розписок, які були випущені на ОВДП іноземним банком.

По-друге, для випадків, коли розрахунки зі здійснення іноземної інвестиції та подальшого її повернення проводяться через один банк, клієнту дозволено подавати спрощений пакет документів, що є підставою для проведення цих операцій.

По-третє, унормовані випадки купівлі валюти для операцій, пов'язаних з виконанням резидентом-гарантом (поручителем) зобов'язань  в іноземній валюті за резидента-боржника перед нерезидентом за зовнішньоекономічним договором та перед уповноваженим банком за кредитним договором в іноземній валюті.

Читайте також: Нацбанк спростив правила торгівлі валютою

У Нацбанку вважають, що такі кроки не спричинять нестабільності на валютному ринку, і водночас сприятимуть полегшенню здійснення операцій з експорту, імпорту капіталу та вдосконалити нормативно-правову базу НБУ. Відповідні зміни закріплені постановою №65 від 18 липня 2017 року "Про внесення змін до Положення про порядок та умови торгівлі іноземною валютою" і набувають чинності з 20 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-