"Бориспіль" не планує у 2018 році розконсервацію терміналу F під лоукост

Укрінформ
У фінансовому плані на 2018 рік міжнародного аеропорту "Борсіполь" коштів не розконсервацію терміналу F під лоукост не передбачатимуть, однак можуть відкрити термінал В.

Про це повідомив гендиректор міжнародного аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін під час круглого столу сьогодні, 17 липня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вже розуміємо, що на період, поки буде здійснюватись розвиток терміналу D, нам обов‘язково потрібно допоміжна взаємодія з одним із заморожених терміналів. На сьогодні ситуація така, що в режимі stand-bу у нас знаходиться термінал В, який відкривається для чартерних і сезонних програм (зокрема, це були хасидські паломники). Його можна протягом лічених днів запустити в роботу. З терміналом F ситуація складніша, оскільки під час переселення з F до D звідти була вилучення частина обладнання", - розповів Рябікін.

За його словами, на розконсервацію терміналу F знадобиться близько 70-80 млн грн, але станеться це не в 2018 році.

"У нас є програма, коли протягом 120 днів ми можемо його розконсервувати і відповідно проінвестувати за ці 120 днів близько 70-80 млн грн. У цій ситуації ми на 2018 рік поки розконсервацію не плануємо, тому що у нас є термінал В, готовий підключитися до роботи. І якщо буде приріст перевізників, які себе позиціонують у лоукост-сегменті, тоді вже наступного року ми будемо планувати внесення коштів на його расконсерівацію, але вже не у 2018 році", - підсумував він.

Читайте також: Гендиректор "Борисполя" каже, що переговори з Ryanair не припинялися

Як повідомляв Укрінформ, гендиректор міжнародного аеропорту "Бориспіль" виступив за те, щоб уряд вийшов з переговорів з Ryanair.

10 липня авіакомпанія Ryanair заявила про скасування рейсів з України через невиконання аеропортом "Бориспіль" умов угоди, підписаної в Мінінфраструктури у березні.

Пізніше Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман видав розпорядження відновити переговорний процес з Ryanair, до якого спільно з Мінінфраструктури та аеропортом "Бориспіль" залучити директора Офісу залучення інвестицій Даніеля Білака.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-