Україна може експортувати до ЄС вино і трюфелі

Україна може експортувати до ЄС вино і трюфелі

Укрінформ
Одещина може експортувати до Європейського Союзу вино і трюфелі.

Про це сказала заступник міністра аграрної політики та продовольства з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева в Одесі на виїзному засіданні Ради з просування експорту при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України, повідомляє прес-служба Одеської ОДА.

"Одеса – один з лідерів розвитку органічного сільського господарства, тому треба ловити хвилю. Споживачі країн ЄС, Північної Америки, Азії зацікавлені в імпорті здорової і смачної їжі, що відповідає високим стандартам якості. А в Україні маємо понад 400 тисяч гектарів земель, на яких вирощуємо овочі, фрукти, виробляємо продовольчі товари. На Одещині, зокрема, мають експортну перспективу соняшникова олія, борошно, мед, горіхи. Може бути дуже успішним проект вирощування трюфелів, а також варто створити кластер виноробів, щоб просувати продукцію за кордон", - зазначила Трофімцева.

За її словами, цікава для зовнішніх ринків і продукція галузі машинобудування – канати, кабелі, холодильне обладнання, що робить Одеський регіон одним з основних майданчиків для експорту.

У свою чергу заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Наталія Микольська наголосила, що "серед перспективних секторів - не лише продукти харчування, а й меблі, товари легкої промисловості, машинобудування і запчастини, інформаційно-комунікаційні послуги".

"ЄС – це величезний ринок, де близько 500 мільйонів споживачів, що мають велику купівельну спроможність, і куди, що не менш важливо, продукцію можна доставляти через порти Одещини", - додала Микольська.

Читайте також: Торговельні преференції зблизять ринки України та Європи - Кубів

Заступник голови Одеської ОДА Світлана Шаталова зауважила, що станом на липень поточного року на ринок країн Євросоюзу поставляють продукцію 11 одеських фірм. "Серед цих товарів - концентрати Кодимського сокового заводу і унікальні вироби "Телетеку", що мають попит у споживачів 30 країн світу. І ми готові стати комунікатором між центральними органами влади та компаніями, яким потрібна підтримка для просування експортних товарів", - сказала вона.

Трофімцева також наголосила, що фахівці Мінекономрозвитку вже розробили Експортну стратегію України, яка дозволить вітчизняним виробникам знайти нові ринки збуту та нових партнерів, а головне - робити ставки на актуальну для кожного регіону продукцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-