Нацбанк затвердив перелік установ для валютної інтервенції у ІIІ кварталі

Нацбанк затвердив перелік установ для валютної інтервенції у ІIІ кварталі

Укрінформ
Національний банк України затвердив перелік банків, які зможуть брати участь у валютних інтервенціях НБУ у формі запиту щодо найкращого курсу у ІІI кварталі 2017 року.

Про це повідомляє прес-служба Нацбанку. 

«У валютній інтервенції у формі щодо запиту найкращого курсу зможуть брати участь 20 банків, які за підсумками ІІ кварталу мали найкращий загальний рейтинг серед банків-учасників міжбанківського ринку», - йдеться в повідомленні.

Регулятор зазначає, що загальний рейтинг розраховується на основі місця банку в кожному з трьох складових рейтингів, побудованих за трьома прозорими критеріями: обсяг операцій банку з купівлі та продажу іноземної валюти з іншими суб'єктами ринку та НБУ (питома вага місця в цьому рейтингу в обрахунку загального рейтинга становить 50%), обсяг операцій банку з клієнтами з купівлі та продажу безготівкової іноземної валюти (питома вага місця в цьому рейтингу - 30%) та обсяг активів банку (питома вага місця в цьому рейтингу - 20%).

Читайте також: Нацбанк визнав неплатоспроможним ще один банк

За даними критеріями, у ІІІ кварталі до переліку банків-учасників валютної інтервенції у формі запиту щодо найкращого курсу входять: ПАТ "Альфа-Банк", ПАТ "Банк Інвестицій та заощаджень", ПАТ "Банк Кредит Дніпро", ПАT "ІНГ Банк Україна", ПАТ "КБ "Глобус", ПАТ "Креді Агріколь Банк", АТ "ОТП Банк", АТ "Ощадбанк", Акціонерний банк "Південний", ПАТ КБ "ПриватБанк", ПАТ "Промінвестбанк", ПАT "ПУМБ", АТ "Райффайзен Банк Аваль", ПАТ "Сбербанк", ПАТ "Сітібанк", АТ "Таскомбанк", АБ "Укргазбанк", АТ "Укрексімбанк", АТ "УкрСиббанк" та ПАТ "Укрсоцбанк".

Протягом І півріччя поточного року Національний банк купив на міжбанківському валютному ринку 1666,5 млн дол. США, у тому числі через інтервенції за формою запиту щодо найкращого курсу 708 млн дол. США. За цей період Національний банк продав на міжбанківському валютному ринку 329 млн дол. США, у тому числі через інтервенції за формою запиту щодо найкращого курсу 17 млн дол. США.

Як повідомлялося, валютна інтервенція у формі запиту щодо найкращого курсу здійснюється таким чином. Спочатку Національний банк проводить одночасний запит у банків щодо ціни на купівлю, продаж іноземної валюти через функціонал торговельно-інформаційних систем Блумберг або Рейтер. Отримавши пропозиції банків, Національний банк укладає угоду з тим банком, який запропонував найкращу ціну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-