Нацбанк визнав неплатоспроможним ще один банк

Нацбанк визнав неплатоспроможним ще один банк

Укрінформ
Національний банк України відніс ПАТ "АКБ "Новий" до категорії неплатоспроможних.

Про це повідомляє прес-служба НБУ

«Відповідно до вимог статті 76 Закону України "Про банки і банківську діяльність" 13 липня 2017 року Правління Національного банку України прийняло рішення №441-РШ/БТ "Про віднесення Публічного акціонерного товариства "Акціонерний комерційний банк "Новий" до категорії неплатоспроможних», - йдеться в повідомленні.

У Нацбанку нагадують, що збори акціонерів ПАТ "АКБ "Новий" ухвалили рішення про припинення здійснення банківської діяльності та надали відповідний план до Національного банку України.

Читайте також: Нацбанк унормував використання електронного підпису у касовому обслуговуванні

Розмір регулятивного капіталу ПАТ "АКБ "Новий" на 12 липня 2017 року був меншим однієї третини від мінімального рівня. Таким чином, відповідно до пункту 2 частини першої статті 76 Закону України “Про банки і банківську діяльність” Національний банк зобов'язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних. Регулятор наголошує, що 99% усіх вкладників ПАТ "АКБ "Новий" (близько 3 тисяч осіб) отримають свої вклади в повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму 200 тис. грн. Клієнти з більшими обсягами вкладів отримають їх у межах суми, гарантованої Фондом. Фонд забезпечить виплати гарантованої суми вкладів обсягом близько 36 млн грн.

Станом на 8 червня 2017 року власником істотної участі у ПАТ "АКБ "Новий" є Державне космічне агентство України (18,3% акцій). Рештою акцій банку володіють особи з частками менше 10% акцій банку кожен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-