Юзівська площа: Вищий админсуд визнав незаконним відстронення Yuzgaz B.V.

Юзівська площа: Вищий админсуд визнав незаконним відстронення Yuzgaz B.V.

Укрінформ
Вищий адмінсуд України залишив в силі рішення судів попередніх інстанцій, які визнали протиправною відмову уряду поступитися компанії Yuzgaz B.V. часткою в угоді про розділ продукції у розробці Юзівської площі. 

Про це йдеться в ухвалі Вищого адмінсуду від 4 липня, оприлюдненому в держреєстрі судових рішень, пише портал OilNews.

"Вищий адміністративний суд України відхилив касаційні скарги Кабінету міністрів і Міністерства енергетики і вугільної промисловості і залишив в силі рішення судів попередніх інстанцій, які визнали протиправною відмову уряду поступитися компанії Yuzgaz B.V. часткою в угоді про розділ продукції у розробці Юзівської площі", - повідомляє видання.

Рішення може бути оскаржено у Верховному суді України.

Читайте також: Кабмін не допустив Yuzgaz до розробки Юзівської площі

У коментарі OilNews власник Emerstone Capital Partners, яка виступає засновником Yuzgaz B.V. Ярослав Кінах підтвердив, що компанія як і раніше зберігає інтерес до розробки Юзівської площі і сподівається на згоду держави поступитися їй часткою в цьому проекті. 

«Ми виграли тендер, і ми хочемо розробляти потенціал Юзівської ділянки. Сподіваємося, що держава погодиться з нами і поступиться своєю часткою, коли сяде за стіл переговорів з нами/інвесторами», – зазначив Кінах.

Як відомо, торік компанія Yuzgaz B. V. виграла конкурс із залучення інвестора для реалізації угоди про розподіл продукції (СРП) з видобування вуглеводнів у межах Юзівської площі (Донецька і Харківська обл.), власником якого на сьогодні є компанія "Надра України".

У листопаді 2016 р. Кабінет Міністрів України не підтримав інвестиційну програму розвитку Юзівської площі і відмовив Yuzgaz B. V. в участі в СРП в рамках цієї ділянки, після чого компанія вирішила домагатися перегляду рішення в судовому порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-