Кабмін не допустив Yuzgaz до розробки Юзівської площі

Кабмін не допустив Yuzgaz до розробки Юзівської площі

Укрінформ
Кабінет міністрів відмовив нідерландської Yuzgas B. V. в участі у проекті з розробки Юзівської площі.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні у середу, повідомляє "Економічна правда".

"Підтримати пропозицію міністра енергетики та вугільної промисловості щодо відмови ТОВ "Надра Юзівська" у відступленні права та обов’язків визначених угодою про розподіл вуглеводнів, які видобуваються в межах ділянки Юзівська доручивши Міненерго разом з Кабміном в одноденний строк надати ТОВ "Надра Юзівська" та компанії Yuzgas відмову з відповідним обґрунтуванням", - зачитав рішення уряду Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

"Підкоряюся більшості і тому хочу зняти питання, яке пов’язане з підтвердженням інвестиційної програми", - сказав керівник Міненерго Ігор Насалик.

Раніше Окружний адмінсуд Києва як забезпечувальний захід за позовом однієї з громадських організацій заборонив Кабміну ухвалювати рішення щодо відступлення частки в проекті з розробки Юзівської площі на користь Yuzgaz B.V.

У кінці жовтня 2015 року ТОВ "Надра Юзівська", підконтрольна НАК "Надра України", оголосило новий конкурс із залучення інвестора для розробки Юзівської площі.

Переможцем конкурсу стала нещодавно зареєстрована в Нідерландах компанія Yuzgas B.V.

Її засновником є інвестиційний фонд Emerstone Energy, що входить в Emerstone Capital Partners бізнесмена Ярослава Кінаха.

Кінах також був президентом Iskander Energy, яка планувала займатися відновленням свердловин з видобутку метану вугільних пластів у Донецькій області. У 90 роках він очолював представництво Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні.

Юзівська ділянка площею 7886 кв. км знаходиться в Дніпровсько-Донецькому нафтогазоносному басейні на території Донецької та Харківської областей.

За оцінками "Надра України", потенціал Юзівської площі перевищує 3 трлн куб м умовного палива, а базовий сценарій її розробки передбачає вихід на щорічний видобуток в 10 млрд куб. м, оптимістичний - в 20 млрд куб. м.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-