Мінфін докапіталізував ПриватБанк іще на 22,5 мільярда

Мінфін докапіталізував ПриватБанк іще на 22,5 мільярда

Укрінформ
Міністерство фінансів внесло в капітал націоналізованого ПриватБанку облігації внутрішньої державної позики на суму 22,5 мільярда гривень.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Завершено третій етап процесу докапіталізації ПриватБанку. Третій етап додаткової капіталізації було проведено шляхом випуску облігацій внутрішньої державної позики на суму 22,5 млрд гривень в обмін на акції банку", - йдеться в повідомленні.

У Мінфіні нагадали, що рішення про додаткову капіталізацію на загальну суму 38,5 млрд гривень було прийнято урядом на засіданні 23 червня на підставі пропозицій Національного банку України, з урахуванням рекомендацій Експертно-аналітичної ради з питань участі держави у статутному капіталі банків та на основі висновку незалежного аудитора - компанії EY.

Читайте також: ПриватБанк до націоналізації був фінансовою пірамідою - НБУ

Нагадаємо, Кабінет міністрів на засіданні 18 грудня 2016 року на підставі пропозиції НБУ ухвалив рішення про входження держави до капіталу ПАТ "ПриватБанк". Також було ухвалено рішення про додаткову капіталізацію на суму 116,8 млрд грн, яка була здійснена у два етапи у грудні 2016 та лютому 2017 року.

21 грудня 2016 року ПриватБанк офіційно перейшов у державну власність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-