Енергоатом заявив про підвищення безпеки енергоблоків українських АЕС

Енергоатом заявив про підвищення безпеки енергоблоків українських АЕС

Укрінформ
«НАЕК «Енергоатом» заявив про підвищення безпеки енергоблоків українських АЕС за останні чотири роки.

Про це йдеться у звіті «Про екологічну оцінку Комплексної (зведеної) програми підвищення безпеки (КЗПБ) енергоблоків атомних електростанцій Україні за період 2012 - 2016 роки ДП «НАЕК «Енергоатом».

«Після реалізації КЗПБ, в цілому, ризики для навколишнього середовища знижуються через зниження ймовірності виникнення аварій та зменшення потенційних наслідків аварій через покращене обладнання контролю, управління та моніторингу, що сприяє ранньому попередженню аварій та кращому управлінню аварійними ситуаціями. Зниження ризиків аварій свідчить про загальне зменшення ризиків потенційних транскордонних впливів. Отже, вплив КЗПБ є позитивним», - звітує Енергоатом.

Читайте також: Енергоатом отримав ліцензію на будівництво сховища для ядерного палива

Як повідомлялося, Комплексна (зведена) програма підвищення рівня безпеки енергоблоків атомних електростанцій", затверджена постановою Кабміну про введення в дію рішення засідання Ради національної безпеки і оборони України з питань безпеки АЕС України та перспектив розвитку атомної енергетики України в світлі подій на АЕС "Фукусіма-1". Термін завершення реалізації КЗПБ грудень 2020 року. Орієнтовний обсяг фінансування КЗПБ становить 20,101 млрд гривень. Для забезпечення фінансування реалізації заходів КЗПБ протягом 2012-2014 років ДП «НАЕК «Енергоатом» здійснювалась робота щодо залучення допомоги міжнародних кредитних організацій. За результатами було прийнято рішення щодо співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку та Європейським співтовариством з атомної енергії для залучення кредитних коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-