Вкладники Чорнобильського фонду фінансуватимуть демонтаж саркофагу на ЧАЕС

Вкладники Чорнобильського фонду фінансуватимуть демонтаж саркофагу на ЧАЕС

Укрінформ
Асамблея вкладників Чорнобильського фонду «Укриття» затвердила фінансування розробки технічної частини проекту демонтажу нестабільних конструкцій об'єкту "Укриття" (саркофагу).

Про це у Facebook повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

«Важливо, що сьогодні затвердили фінансування розробки технічної частини проекту демонтажу нестабільних конструкцій об'єкту "Укриття" (саркофагу), який знаходиться з листопада 2016 року під новим безпечним конфайментом (Арка). Асамблея також погодилася виділити кошти для закупівлі необхідного обладнання для демонтажу нестабільних конструкцій над 4 енергоблоком ЧАЕС», - написав Семерак.

Читайте також: Лукашенко: Зведення саркофага над ЧАЕС - подія для Європи

За його словами, вперше за багато років члени Асамблеї вкладників Чорнобильського фонду «Укриття» відзначили посилення позиції української сторони у питаннях екологічної безпеки і бажанні якомога швидше якісно і успішно завершити виконання цього без перебільшення важливого для всього європейського континенту проекту. Члени Ради донорів констатували виконання всіх фінансових та організаційних заходів з реалізації проекту "Укриття" згідно з затвердженим планом та графіком.

Він також зазначив, що заключна Асамблея донорів Рахунку ядерної безпеки запланована до проведення на Чорнобильській АЕС у грудні цього року. 

«Україна ще раз підтвердить, що вона надійний партнер в реалізації безпекових заходів світового рівня», - додав Семерак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-