Нацбанк створить Центр кіберзахисту банківського ринку

Нацбанк створить Центр кіберзахисту банківського ринку

Укрінформ
У рамках протидії кібератаці, що сталась на минулому тижні, банки посилять власну інформаційну безпеку та співпрацю з протидії кіберзагрозам. Зокрема, Національний банк України планує створення Центру кіберзахисту.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«Враховуючи пропозиції банків, першочерговими заходами, які найближчим часом опрацьовуватимуться Національним банком України, будуть: створення Центру кіберзахисту Національного банку України (CSIRT-NBU) з метою оперативного реагування та обміну інформацією між усіма суб'єктами банківського ринку та правоохоронними органами в режимі реального часу, організація тісної і плідної взаємодії суб'єктів банківської системи України в питаннях актуалізації кіберзахисту та створення дієвих планів реагування на подібні інциденти», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Україна стала першою ціллю принципово нового виду кіберзброї

А також побудова інноваційної системи інформаційної безпеки в банківській системі України, засади якої викладені в проекті постанови Правління Національного банку України “Про затвердження Положення про організацію заходів із забезпечення інформаційної безпеки в банківській системі України”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-