Власники ключів ЕЦП підозрюють, що податкова «заморозила» роботу з M.E.Doc

Власники ключів ЕЦП підозрюють, що податкова «заморозила» роботу з M.E.Doc

Укрінформ
У власників ключів ЕЦП від АЦСК Україна виникають проблеми з доступом до електронного кабінету платників податків. Власники підозрюють, що ДФС неофіційно зупинила роботу із M.E.Doc, що і призводить проблем.

Про це повідомляє спеціалізоване видання "Дебіт і кредіт".

Зазначається, що проблеми з'явилися після звинувачень департаменту кіберполіції Національної поліції України на адресу розробника бухгалтерської електронної звітності “M.E.Doc”. 

"Після того до нас стала надходити інформація про те, що ДФС зупинила роботу із цією компанією, ми спробували її перевірити. ДФСУ поки що цю проблему не коментує", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в електронному кабінеті платника податку під час спроби зайти на підставі ключів від АЦСК Україна не здійснюється вхід та виводиться застереження: Виникла помилка при передачі запиту на сервер ЦСК за протоколом http.

"Про те, як бути бухгалтерам у такій скрутній ситуації, податківці теж нічого не говорять", - наголошується в повідомленні.

Укрінформ звернувся з офіційними запитами до Державної фіскальної служби та учасників ринку щодо ситуації, яка склалася. Наразі очікуємо відповіді.

Читайте також: Через кібератаку Нова пошта відключила «вірусну» M.E.Doc

Нагадаємо, департамент кіберполіції наполегливо рекомендує усім користувачам, на час проведення слідчих дій, припинити використовувати програмне забезпечення “M.E.Doc” та відключити комп’ютери, на яких воно встановлено, від мережі. Також необхідно змінити свої паролі та електронні цифрові підписи, в зв’язку з тим, що ці дані могли бути скомпрометовані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-