Суд у Гаазі визначився з юрисдикцією у справі

Суд у Гаазі визначився з юрисдикцією у справі "Укрнафта проти РФ"

Укрінформ
Постійний третейський суд у Гаазі прийняв рішення про юрисдикцію у справі за позовом "Укрнафти" проти Російської Федерації.  

Про це повідомляє сайт суду.

Як зазначається, суд також прийняв рішення про юрисдикію у справі за позовом компанії "Стабіл" та десятьох інших осіб проти РФ.

"26 червня 2017 року після проведення обговорень, склад арбітражу одноголосно виніс Рішення про юрисдикцію в двох вищезгаданих справах", - йдеться у повідомленні.

Планується, що найближчим часом склад арбітражу дасть процесуальні вказівки для наступної фази.

У суді повідомили, що дві вищезгадані справи були початі позивачами проти Російської Федерації 3 червня 2015 року.

"Позивачі заявляють, що РФ порушила свої зобов'язання, що випливають з українсько-російського ДІД (двостороннього інвестиційного договору), шляхом вжиття заходів з початку квітня 2014 року, які перешкоджали їх інвестиціям в автозаправні станції, розташовані в Криму, і врешті привели до експропріації цих інвестицій", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Без продовження спецдозволів Укрнафта втратить до 20% видобутку

Раніше повідомлялося, що "ПАТ "Укрнафта" ініціювала арбітражний розгляд проти Російської Федерації в Постійному третейському суді в Гаазі.  В "Укрнафті" зазначили, що цей арбітражний розгляд ініційовано у зв'язку з незаконним захоплення автозаправних станцій компанії на території Кримського півострова, який був окупований Російською Федерацією. Підставою для звернення до суду стала двостороння угода про захист інвестицій між Україною і Російською Федерацією від 1998 року.

Фото: bun.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-