Балчун хоче здолати корупцію в Укрзалізниці

Балчун хоче здолати корупцію в Укрзалізниці "нетиповим шляхом"

Укрінформ
ПАТ "Українська залізниця" залучить всесвітньо відомі фірми для впровадження у своїй компанії іноземного комплексу заходів Forensic для боротьби з корупцією та іншими злочинами.

Про це повідомив голова правління ПАТ "Українська залізниця" Войцех Балчун на своїй сторінці у Facebook

"Бачу ще один шлях протидії корупції. Будемо задіювати нетипові для України механізми і залучати незаангажованих спеціалістів. Таким, зокрема, є форензік, провідний іноземний досвід для боротьби з корупцією та іншими злочинами. Тендер на залучення таких структур на УЗ буде оголошено незабаром. До участі запросимо всесвітньо відомі фірми, лідерів у цьому сегменті. У першу чергу - компанії аудиторської "великої четвірки", - заявив очільник компанії. 

Він пояснив, що форензік включає комплекс заходів спеціалізованої компанії з розслідування вже вчинених корупційних та інших злочинів, а також запобігання фактам шахрайських дій з боку менеджерів компанії, їх найближчого оточення. 

"Для нас це не одноразова акція, а системна робота проти хабарництва, корупції, фінансових шахрайств. Загалом форензік триває 1,5-3 роки, в залежності від складності та глибини ураження корупцією компанії. Результатами мають стати викриття та звільнення учасників незаконних оборудок всередині УЗ, і передача матеріалів до правоохоронних органів та суду. В ідеалі - створення внутрішньої системи протидії корупції та хабарництву", – пояснив Балчун.

Як повідомляється на сайті компанії, форензік дозволить виявити значні потенційні ризики та загрози в компанії, протиправні дії працівників на етапі їх виникнення. Менеджмент ПАТ «Укрзалізниця» прагне застосовувати превентивні заходи для попередження в компанії фактів корупції та шахрайства.

Форензік (англ. forensic) – діяльність із виявлення, аналізу та врегулювання ситуацій щодо фінансових, комерційних, правових та інших питань, які містять значні економічні ризики, чи у випадках, коли дії співробітників не відповідають законодавчим чи іншим нормативним актам, принципам та стандартам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-