НАБУ і ФБР домовилися про співпрацю ще на два роки

НАБУ і ФБР домовилися про співпрацю ще на два роки

Укрінформ
НАБУ і ФБР підписали меморандум про співпрацю впродовж двох років у сфері міжнародного розслідування відмивання коштів, хабарництва і корупції.

Меморандум про взаєморозуміння між НАБУ і ФБР 29 червня був підписаний директором Бюро Артемом Ситником та начальником відділу кримінальної підрозділу ФБР Метью Муном, повідомляє прес-служба НАБУ.

"Цей Меморандум є продовженням співпраці, започаткованої торік, коли в червні 2016 року відомства домовились про допомогу один одному. Завдяки співпраці ФБР і НАБУ, співробітники Управління спецоперацій Бюро мали можливість пройти тренування навичок володіння зброєю в умовах фізичних та психічних навантажень, швидкості та влучності стрільби, тактичної підготовки, ідентифікації реальної цілі, визначення потенційної загрози, ухвалення грамотних тактичних рішень у стресових ситуаціях.", - сказано в повідомленні.

Крім того, з лютого 2016 року в НАБУ постійно знаходиться представник ФБР, який разом з детективами працює над виконанням міжнародних доручень і контролює їх проходження через компетентні органи США.

У НАБУ нагадали, що 19 червня детективами НАБУ у співпраці з Федеральним бюро розслідувань затримано 7 осіб, причетних до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземної компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні.

В рамках нового меморандуму між НАБУ і ФБР сторони будуть обмінюватися інформацією, проводити навчання та реалізовувати спільні напрацювання у сфері розслідування корупційних злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-