Україні треба зосередитися на економічній інтеграції в ЄС - Мінгареллі

Україні треба зосередитися на економічній інтеграції в ЄС - Мінгареллі

Укрінформ
Україні наразі треба зосередитися на втіленні угоди про асоціацію з ЄС та зону вільної торгівлі з ЄС, що забере досить багато часу.

Тому не варто поширювати ідею вступу України в ЄС, оскільки це питання не стоїть на порядку денному Євросоюзу. Про це у виступі на Міжнародній конференції «Україна-ЄС: інтеграція у мінливому світі» заявив голова представництва ЄС в Україні Х'юг Мінгареллі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні наша робота не повинна зосереджуватися на тому, щоб поширювати ідею інтеграції України в Євросоюз, тому що зараз це не на порядку денному. Зараз йдеться про поглиблення політичної асоціації і сприяння економічній інтеграції української економіки в єдиний європейський ринок. Саме це є на нашому порядку денному, і це найважливіше з того, що ЄС може запропонувати Україні, якщо ми не хочемо сіяти ілюзії», - сказав Мінгареллі.

Він зауважив, що не хоче сказати цим, що Україна ніколи не приєднається до Євросоюзу. Водночас, за словами посла ЄС в Україні, наразі треба наповнити реальним змістом вже підписані з Євросоюзом угоди. Мінгареллі зазначив, що інтеграція української економіки в єдиний ринок Євросоюзу означає необхідність позбутися існуючих тарифних та технічних бар'єрів у торгівлі між ЄС та Україною. Для цього потрібно гармонізувати українське законодавство із законодавством Європейського Союзу.

Мінгареллі підкреслив, що Україна повинна прийняти тисячі європейських норм стандартів і законів у всіх сферах економіки, не тільки у торгівлі, а й у таких сферах, як право інтелектуальної власності, державна допомога, закони про конкуренцію, у всіх тих сферах, які певним чином прив'язані до торговельного режиму з ЄС.

«Для цього знадобляться роки. Якщо підходити з оптимізмом, то можна сказати, що 6-7 років. Але якщо ми реалісти, і зважаючи на те, що ми (Євросоюз - ред.) останні 25 років робили з країнами Центральної Європи, то можна стверджувати, що це забере більше часу», - спрогнозував Мінгареллі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-