Рада ухвалила закон про комерційний облік комунальних послуг

Рада ухвалила закон про комерційний облік комунальних послуг

Укрінформ
Верховна Рада у четвер ухвалила законопроект №4901 "Про комерційний облік комунальних послуг".

Відповідне рішення у повторному другому читанні підтримали 238 народних депутатів, повідомляють кореспонденти Укрінформу.

Закон визначає засади забезпечення комерційного, у тому числі розподільного, обліку послуг з постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання та забезпечення відповідною обліковою інформацією споживачів таких послуг.

Зокрема, передбачається обов'язкове обладнання всіх будівель, які приєднані до зовнішніх теплових мереж (крім мереж систем автономного теплопостачання), зовнішніх мереж гарячого водопостачання (крім мереж систем автономного гарячого водопостачання), зовнішніх водопровідних мереж (крім мереж систем автономного водопостачання) будинковими вузлами обліку, відповідно, теплової енергії і води. 

Встановлювати лічильник, як і раніше, буде власник інженерних мереж, однак плата за встановлення вузла обліку буде вийнята з тарифу на ЖКП

Мешканці квартир будуть попереджені про встановлення приладу за два місяці: їм буде надана інформація про вартість та способи оплати. Жителі будинку, зі свого боку, можуть погодитися на встановлення лічильників, або змінити умови встановлення, або повідомити, що обладнають свій будинок приладом обліку самостійно. 

Як повідомляв Укрінформ, раніше Європейський Союз закликав український Парламент проголосувати за відповідний проект закону, наголошуючи, що він відкриває шлях для отримання коштів від Європи в український Фонд енергоефективності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-